I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, February 1, 2009

wak paiman da legend!! hehe..

hehehe.. saLammm everybadan, entry kali ini aku nak citer pasal wak paiman. actually dia ni saudara jemaah haji ayah time ayah & bonda pegi menunaikan ibadah haji.. bila dah balik ke tanahair, ibu ade la cerita sedikit sbyk tentang wak paiman n isterinye..
depa ni dok kat kg paya,simpang renggam. dengan pekerjaan sbg penoreh getah dan kerja2 kampung, alhamdulillah dpt juga mereka mengumpul duit menunaikan ibadah tersebut.. nak jadikan cerita pasal title 'legend' tu, wak paiman ni macam2 cerita pernah aku dengar, macam2 kerenah.. kene tinggal dari jemaah haji lain laa, sesat laa, kene tipu dgn pemandu teksi laa, n macam2 lagi laaa...
tp alhamdulillah dgn rezeki yg halal hasil titih-peluh ketiak, jari jemari, mereka berdua selamat jua akhirnye.. huhu.. dah tua beb, tp kuat lagi, masih sehat... siang tadi aku dan family sempat berkunjung ke rumah wak paiman, kami dah macam saudara kandung. rumahnya simple, kemas cume mungkin mmg agak tidak selesa bg org bandar kot!! ermm..
sempat jugak laa wak paiman kaut ubi, amek petai original segar dari ladang, sesegar susu lembu dari ladang institut haiwan kluang, hahahaha... bonda aku pon ade jugak bagikan pinggan2 mangkuk yg lebih2 kat rumah dia yg serba kekurangan tu, mereka kelihatan gembira. alhamdulillah...
aku doakan semoga wak paiman sentiasa dilindungi Allah swt dan sehat selalu.. aminnn...
ayah & wak paiman da legend
ibu & mak aji

umah wak paiman (JLJ coming,hehe)




2 comments:

shiedefu said...

kete baruuuuuuuuuu

ariffredzuan said...

uishhh,jgn la ckp kuat2 shidahh...hehe
pirahhh,keta hg pon baru gak,huhu

hamsTer ni kawan baru turtLe~!! name dia Hamburger!!

Tolong Arep bagi Turtle makan! Nama dia Turtok & Tertib!