I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, June 22, 2010

Lock 3 keping one dinar Public Gold! alhamdulillah!



salam~

mlm semalam pukul 2.55 a.m aku confirmkan untuk lock 3 keping dinar dengan kak hajar (www.emas-semasa.com). 1dinar yang aku lock equal to rm590. actually petang semalam 1dinar=rm606, so aku besabar tengok market macam mana dulu, lastly tengok harga makin cantik, makin turun. so terus aku lock, time tu jugak! actually aku dimaklumkan harga rm590 tu harga last month punya, so aku rasa ini mungkin masa yang sesuai untuk aku lock harga walaupun kalaulah dari 2 3 tahun lepas aku dah lock! huhu..

tak mengapalah, sebab sekarang baru aku tersedar pelaburan emas ni memanglah yang terbaek!! huhu~ around 30% setahun, sapa yang tak cair kannnn~ actually dalam entry2 terdahulu aku ada menyenaraikan impian aku untuk tahun 2010, maka inilah salah satu impian tersebut. Alhamdulillah~

so petang tadi pergi ambil emas daripada adik kak hajar di kluang, abang rizal! lastly aku berjaya jugak merasa untuk menyimpan emas, tak banyak tapi ini untuk permulaan, insyaAllah ada rezeki nanti nak lock lagi. mudah-mudahan dengan rezeki Allah nanti. kepada kawan-kawan, ini bukan untuk tujuan menunjuk atau ape2, cuma ingin berkongsi ilmu mengenai kepentingan dan kelebihan pelaburan emas ini.. wassalammm~

Thanx Kak Hajar
Thanx Abg Rizal
Thanx Public Gold (www.publicdinar.com)

Alhamdulillah, thanx~

8 comments:

rEDS gO tEGETHER said...

Ha..pas ni..ap lg impian ko utk thun 2010 nie..jgn lupa share n update kat blog ea..:)

ariffredzuan said...

huk3~
insyaAllahhh~

ila ni said...

weeeyyyy maksudnya kena ada rm1000 lebih ke nk lock benda ni? lock tu apa?hahahahhahhhh aku nk jugak mas!

budak kampung said...

ak nk tau gk...bg la info skit

ariffredzuan said...

ilani, lock tu maksudnye, ko kene update sentiase nilai pasaran emas semasa, bley refer kat www.publicgold.com atau www.publicdinar.com.harga emas ni mmg xmenentu,adakala naik dan turun, ko kene make sure harga yg ko nak lock tu adalah yg terbaek. ok maksudnye smlm hrg rm600, tp alih2 mlm tu rm500, ko terus call agen n lock dgn hrg rm500! so dia pon akn agree dgn rm500 tersebut. even sejam kemudian ia naik rm700, dia akn ikut hrg yg ko lock,rm500. simpanan emas ni utk pelaburan jngka panjang je tau, ia bkn utk dijual beli sgt~ atleast sethn simpan baru terase hasilnya, dekat 30% sthn nilai knaikannya. asb pon juz 8% kannnn~ mane lebey baik? anda pikir2kannn~

ariffredzuan said...

ilani, lock tu maksudnye, ko kene update sentiase nilai pasaran emas semasa, bley refer kat www.publicgold.com atau www.publicdinar.com.harga emas ni mmg xmenentu,adakala naik dan turun, ko kene make sure harga yg ko nak lock tu adalah yg terbaek. ok maksudnye smlm hrg rm600, tp alih2 mlm tu rm500, ko terus call agen n lock dgn hrg rm500! so dia pon akn agree dgn rm500 tersebut. even sejam kemudian ia naik rm700, dia akn ikut hrg yg ko lock,rm500. simpanan emas ni utk pelaburan jngka panjang je tau, ia bkn utk dijual beli sgt~ atleast sethn simpan baru terase hasilnya, dekat 30% sthn nilai knaikannya. asb pon juz 8% kannnn~ mane lebey baik? anda pikir2kannn~

ariffredzuan said...

bley rujuk
www.emas-semasa.com
www.publicdinar.com (utk beli dinar emas)
www.publicgold.com (utk beli gold bar)

ADLIN MAZLAN said...

aja aku la...aku minat T_T

hamsTer ni kawan baru turtLe~!! name dia Hamburger!!

Tolong Arep bagi Turtle makan! Nama dia Turtok & Tertib!